In de dynamische wereld van mobiliteitsbedrijven staan ondernemers voor aanzienlijke financieringsuitdagingen. Een recente enquête door BOVAG onder haar leden onthult niet alleen de huidige financieringsbehoefte, maar ook de knelpunten waarmee deze bedrijven worden geconfronteerd.
De cijfers, inzichten en mogelijke alternatieven:
- Financieringsbehoefte in Cijfers: Een Analyse
Het rapport onthult dat bijna de helft van de BOVAG-leden (47,9%) problemen ondervindt bij het verkrijgen van financiering. Bovendien heeft 36,5% van de ondernemers nu, of binnen de komende twee jaar, behoefte aan financiële ondersteuning. Een gedetailleerde blik op de financieringsbehoefte toont diversiteit, met doelen zoals onroerend goed, verduurzaming, voorraden en uitbreiding. - Waar Kloppen Ondernemers Aan? Het Bankenlandschap Ontleed
De meerderheid van de ondernemers (83,5%) vertrouwt op hun huisbankier voor financiering, terwijl 17,8% andere banken overweegt. Intrigerend is het opmerkelijke percentage (39,4%) dat non-bancaire financiering zoekt, waarbij private equity en leveranciers/retailorganisaties/garageformules hoog scoren. - Knelpunten bij (Her)financiering: Analyse van Weigeringen en Twijfels
Waarom ervaren zoveel ondernemers problemen bij financieringsaanvragen? Meer dan de helft (52,7%) wordt geconfronteerd met afwijzingen puur vanwege het feit dat ze een mobiliteitsbedrijf runnen. Er zijn ook andere struikelblokken, zoals twijfels over bedrijfsrendabiliteit en moeilijkheden in persoonlijk contact met de bank. - Alternatieve Financieringsopties: Sta Open voor Diversiteit
Hoewel een aanzienlijk deel (51,0%) niet openstaat voor alternatieve financiering, tonen de resultaten dat specialistische financiers en familie/bekenden als mogelijke opties worden overwogen. Met name de specialistische financiers bieden uitstekende alternatieve financieringsvormen die mobiliteitsbedrijven kunnen helpen hun doelen te bereiken. - BOVAG’s Actieplan: Versoepeling van Aanvraagprocessen en Educatie
Naar aanleiding van de enquête neemt BOVAG concrete stappen om het gesprek met grootbanken aan te gaan. Financieel directeur George de Booij benadrukt de noodzaak om inzicht te krijgen in het aanvraagproces en te werken aan versoepeling. Daarnaast wordt onbekendheid over alternatieve financiering aangepakt door gerichte communicatie.
Conclusie:
De financiële uitdagingen waarmee mobiliteitsbedrijven worden geconfronteerd, staan centraal in het BOVAG-rapport. Terwijl struikelblokken duidelijk worden, biedt de diversiteit aan financieringsopties een glimp van hoop. Het is nu aan mobiliteitsondernemers om zich bewust te worden van de mogelijkheden en deel te nemen aan het veranderende landschap van bedrijfsfinanciering.
Heel leerzaam verhaal! Ik vraag me nu wel af: moet ik me richten op bankleningen, non-bancaire financiering of private equity?
Helène, je kunt ook een stapelfinanciering overwegen. Een stapelfinanciering is een combinatie van een bancaire en non-bancaire financiering.
Hi Helène. Persoonlijk zou ik gaan voor een non-bancaire financiering. Echter, mijn situatie wijkt ongetwijfeld af van jouw situatie. Vraag daarom de mening van een expert. Ik heb goede ervaringen met de diensten die ze bij Capitalize2day aanbieden. Capitalize2day geeft advies over financieringen in het algemeen en alternatieve financieringen in het bijzonder. Stuur ze een WhatsApp berichtje en je krijgt binnen no-time een reactie!
Hallo Helène, Jeroen slaat de spreekwoordelijke spijker op z’n kop. Laat van je horen! We helpen je graag de beste financiering te vinden die bij jou past.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor een non-bancaire financiering. De ‘guys’ van Cap2day hebben mij uitstekend geholpen bij het maken van mij keuze. @Jeroen Smal: Bedankt voor je waardevolle tip!